Overzicht activiteiten

Bijbelstudie

Iedere derde dinsdagochtend van de maand is er een Bijbelstudie. Zie voor de data de agenda onder het kopje ''Activiteiten'' bovenaan deze pagina. De bijeenkomst begint altijd om 09:30 uur s' morgens en is rond 11:30 afgelopen. In het jaar 2021 gebruiken wij een Bijbelstudie-boekje over Joel en Habakuk dat is geschreven door ds. J.J. ten Brinke, als leidraad. Het boekje heet: ''Leven bij de dag'' en is gepubliceerd in de reeks ''Artios Bijbelstudies''. Kosten: 10 euro. Tijdens deze Bijbelstudie wordt over de Bijbeltekst nagedacht, maar er is zeker ook ruimte voor gezelligheid en gesprek. Ontmoeting rondom de Bijbel dus. Iedereen is daarbij gelijk. Veiligheid en waardering voor ieders inbreng vinden wij erg belangrijk. Kortom: iedereen is van harte welkom!

Open kerk

Iedere woensdagmorgen van 10:00-12:00 uur wordt de kerk open gehouden door vrijwilliger.  Tijdens de open- kerk momenten worden de gasten een gratis kopje koffie/thee + wat lekkers aangeboden. Voel je van harte welkom in de kerk, ook als de deuren dicht zijn (sleutel kunt u ophalen bij de pastorie, kerkweg 2)!

Kinder Bijbel Club ''De Sleuteldragers''

Vanaf september 2021 is er iedere derde zondag van de maand een kinder club op zondag.

Locatie is het Irenegebouw (kerkweg 2a).

Tijdens deze kinderclub wordt er geluisterd naar een Bijbelverhaal, geknutseld, gezongen en gespeeld.

De club begint om 14.00 uur en eindigt om 15.30. Alle kinderen tussen 4-12 jaar zijn van harte welkom!

Samen Zingen

Iedere tweede zondag van de maand is er Samen Zingen in de kerk. De avonden beginnen altijd om 19:00 uur en zijn rond 20:00 afgelopen. Een moment heerlijk moment om samen met dorpsgenoten of mensen uit de omgeving te zingen tot Gods eer. Zingen verbindt en verblijdt. We zingen tijdens deze momenten onder andere Johannes de Heer liederen en liederen uit een eigen bundel. Vaak wordt er gezongen onder begeleiding van een koor uit de omgeving. Houdt u van zingen of wilt u gewoon een uurtje luisteren? U bent van harte welkom!

Vakantie Bijbel Week

Vanaf het jaar 2020 organiseert de Hervormde Gemeente Sebaldeburen iedere zomer een Vakantie Bijbel Week. Deze week vindt plaats onder een bepaald thema. In het jaar 2020 is het thema ''Aan tafel.'' De kinderclubs worden gehouden in de ochtend (10-12) in/naast het gebouw ‘Irene’ aan de Kerkweg 2a in Sebaldeburen (het gebouw naast de pastorie en de Hervormde kerk in het centrum van het dorp). Alle kinderen van de basisschool zijn van harte welkom! Deelname is gratisopgave niet nodig. Er wordt geknutseld, gezongen, spelletjes gedaan en een Bijbelverhaal verteld. Op vrijdag zal er een pannenkoekenmaaltijd georganiseerd worden.

Zondagse ontmoeting

Iedere eerste zondag van de maand is er een moment van ontmoeting na de kerkdienst (rond 11:00 uur). We drinken een bakje koffie of thee, eten er vaak iets lekkers bij en praten over de dingen die spelen. Dit alles vindt plaats in de pastorie van de kerk (kerkweg 2 Sebaldeburen). Iedereen is van harte welkom! Lid of geen lid van de kerk, iedereen is van harte uitgenodigd!