Overzicht activiteiten

Bijbelstudie

Iedere derde woensdag van de maand is er een Bijbelstudie. Zie voor de data de agenda onder het kopje ''Activiteiten'' bovenaan deze pagina. De bijeenkomst begint altijd om 09:30 uur s' morgens en is rond 11:30 afgelopen. In het jaar 2022 gebruiken wij een Bijbelstudie-boekje van ds. Gert Mink over het thema ''Wie ben ik in Christus?''. Het zijn Bijbelstudies over onze identiteit als christen. Op de achterkant van het Bijbelstudieboekje staat: ''We noemen onszelf christen, maar wat is een christen eigenlijk? Wie zijn wij in Christus? Gert Mink schreef negen bijbelstudies waarin de volgende aspecten van onze christelijke identiteit aan bod komen: discipel, kind van God, nieuwe schepping, schaap, medeburger van de heiligen, priester, vreemdeling, tempel van de Geest en vijand van de duivel.''

Tijdens de Bijbelstudies wordt over de Bijbeltekst nagedacht, worden de gespreksvragen uit het boekje besproken, maar er is zeker ook ruimte voor ontmoeting, gezelligheid en gesprek. Ontmoeting rondom de Bijbel dus. Iedereen is daarbij gelijk. Veiligheid en waardering voor ieders inbreng vinden wij erg belangrijk. Kortom: iedereen is van harte welkom!

19 oktober: Hoofdstuk 7, Ik ben een bijwoner en vreemdeling (1 Petr. 2:11-12)

16 november: Hoofdstuk 8, Ik ben een tempel van de Geest (1 Korinthe 6:12-7:39)

21 december: Hoofdstuk 9; Ik ben een vijand van de duivel (Ef. 6:10-20)

Open kerk

Van het voorjaar tot het najaar staat iedere woensdagmorgen van 10:00-12:00 uur de kerk open. Dat niet alleen, maar er wordt ook een bakje koffie of thee geschonken voor de gasten door vrijwilligers. Voel je van harte welkom in de kerk om de kerk te bezichtigen, een praatje te maken. Ook op andere momenten als de deuren dicht zijn. Dan kunt u toegang vragen bij de pastorie naast de kerk (kerkweg 2). Van harte welkom!

Kinder Bijbel Club ''De Sleuteldragers''

Iedere derde zondag van de maand is er Kinder Bijbel Club De Sleuteldragers op zondag. Tijdens de kinderclub wordt er een Bijbelverhaal vertelt, samen geknutseld, gezongen en gespeeld. Alle kinderen tussen 4-12 jaar zijn van harte welkom! Uit het dorp of de wijdere omgeving, dat maakt niet uit. De club begint om 14.00 uur en eindigt om 15.30. Locatie is het Irenegebouw (kerkweg 2a).

Samen Zingen

Iedere tweede zondag van de maand is er Samen Zingen in de kerk. De avonden beginnen altijd om 19:00 uur en zijn rond 20:00 afgelopen. Een moment heerlijk moment om samen met dorpsgenoten of mensen uit de omgeving te zingen tot Gods eer. Zingen verbindt en verblijdt. We zingen tijdens deze momenten onder andere Johannes de Heer liederen en liederen uit een eigen bundel. Vaak wordt er gezongen onder begeleiding van een koor uit de omgeving. Houdt u van zingen of wilt u gewoon een uurtje luisteren? U bent van harte welkom!

Vakantie Bijbel Week

Vanaf het jaar 2020 organiseert de Hervormde Gemeente Sebaldeburen iedere zomer een Vakantie Bijbel Week. Deze week vindt plaats onder een bepaald thema. In het jaar 2020 was het thema ''Aan tafel.'' De kinderclubs worden gehouden in de ochtend (van 10:00-12:00) in/naast het gebouw ‘Irene’ aan de Kerkweg 2a in Sebaldeburen (het gebouw naast de pastorie en de Hervormde kerk in het centrum van het dorp). Alle kinderen van de basisschool zijn van harte welkom! Deelname is gratisopgave niet nodig. Er wordt geknutseld, gezongen, spelletjes gedaan en een Bijbelverhaal verteld. Op vrijdag zal er een pannenkoekenmaaltijd georganiseerd worden.

Zondagse ontmoeting

Iedere eerste zondag van de maand is er een moment van ontmoeting na de kerkdienst (rond 11:00 uur). We drinken een bakje koffie of thee, eten er vaak iets lekkers bij en praten over de dingen die spelen. Dit alles vindt plaats in de het Irenegebouw (kerkweg 2a) naast de kerk. Iedereen is van harte welkom! Lid of geen lid van de kerk, iedereen is van harte uitgenodigd!