Uitleg activiteiten

Eenmalige activiteiten op korte termijn

Bijbelstudie

Eens per maand is er een Bijbelstudie. Vaak de woensdag- of donderdagochtend van de derde week van de maand. De bijeenkomst begint altijd om 09:30 uur s' morgens en is rond 11:30 afgelopen. Tijdens deze Bijbelstudie wordt er goed gestudeerd en nagedacht, maar er is zeker ook ruimte voor gezelligheid en gesprek. Ontmoeting rondom de Bijbel dus. Iedereen is daarbij gelijk. Veiligheid en waardering voor ieders inbreng vinden wij erg belangrijk. Kortom: iedereen is van harte welkom!

Open kerk

In de maanden mei tot en met (half) september zal de kerk door de week open zijn voor bezoekers en belangstellenden. De openingstijden kunt u vinden onder het kopje ''Contact'' boven aan de pagina. Tijdens de open- kerk momenten worden de gasten een gratis kopje koffie of/en thee aangeboden als er een vrijwilliger is. Wanneer er geen vrijwilliger is, kan de bezoeker op eigen gelegenheid de kerk bezichtigen, stilte nemen, bidden, e.d.. Voel je van harte welkom in de kerk, ook als de deuren dicht zijn (sleutel kunt u ophalen bij de pastorie, kerkweg 2)!

Samen Zingen

Ongeveer één keer per maand is er Samen Zingen in de kerk. De avonden beginnen altijd om 19:00 uur en zijn rond 20:00 afgelopen. Een moment heerlijk moment om samen met dorpsgenoten of mensen uit de omgeving te zingen tot Gods eer. Zingen verbindt en verblijdt. We zingen tijdens deze momenten onder andere Johannes de Heer liederen en liederen uit een eigen bundel. Vaak wordt er gezongen onder begeleiding van een koor uit de omgeving. Houdt u van zingen of wilt u gewoon een uurtje luisteren? U bent van harte welkom!

Vakantie Bijbel Week

Vanaf het jaar 2020 organiseert de Hervormde Gemeente Sebaldeburen iedere zomer een Vakantie Bijbel Week. Deze week vindt plaats onder een bepaald thema. In het jaar 2020 is het thema ''Aan tafel.'' De kinderclubs worden gehouden in de ochtend (10-12) in/naast het gebouw ‘Irene’ aan de Kerkweg 2a in Sebaldeburen (het gebouw naast de pastorie en de Hervormde kerk in het centrum van het dorp). Alle kinderen van de basisschool zijn van harte welkom! Deelname is gratisopgave niet nodig. Er wordt geknutseld, gezongen, spelletjes gedaan en een Bijbelverhaal verteld. Op vrijdag zal er een pannenkoekenmaaltijd georganiseerd worden.

Zondagse ontmoeting

Iedere eerste zondag van de maand is er een moment van ontmoeting na de kerkdienst (rond 11:00 uur). We drinken een bakje koffie of thee, eten er vaak iets lekkers bij en praten over de dingen die spelen. Dit alles vindt plaats in de pastorie van de kerk (kerkweg 2 Sebaldeburen). Iedereen is van harte welkom! Lid of geen lid van de kerk, iedereen is van harte uitgenodigd!