Hervormde Gemeente Sebaldeburen
Provincialeweg 44

Van harte welkom op de website van de Hervormde Gemeente Sebaldeburen!

Fijn dat u deze site bezoekt. Hopelijk maakt de website u nieuwsgierig naar meer..

De beste kennismaking is natuurlijk de ontmoeting.
Op zondag, tijdens of na de kerkdienst, of doordeweeks.

Wilt u een gesprek? Of zonder afspraak een kerkdienst bijwonen of even kijken in de kerk? 

U bent van harte welkom! Zie voor contact gegevens en openingstijden de pagina ''Contact''.


Coronavirus

Er vinden (fysieke) kerkdiensten plaats in het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente Sebaldeburen. Van harte welkom, ook als u te gast bent! Tijdens deze kerkdiensten zullen wel de richtlijnen van de overheid / RIVM in acht genomen worden. Dit betekent o.a. dat er maximaal 30 mensen in het kerkgebouw aanwezig mogen zijn met waarborging van 1,5 meter afstand tussen pastorale eenheden. Een uitwerking van de richtlijnen die gehanteerd zullen  orden tijdens de kerkdiensten vindt u in de volgende twee documenten:  Verkort document corona maatregelen kerkdienst en Uitgebreid document corona maatregelen kerkdienst

Inmiddels is er kerktelevisie in de Hervormde Kerk Sebaldeburen. Dit betekent dat u de kerkdiensten ook via het internet ''live'' kunt volgen met beeld. Op de pagina ''Online'' onder het kopje ''Kerkdiensten'' zullen de live diensten zichtbaar zijn.

Daarnaast wil de kerkenraad benadrukken dat we, in navolging van Jezus Christus, iedereen een helpende hand willen bieden. Ongeacht lidmaatschap, achtergrond, e.d.. Uiteraard geldt: voor zover wij er toe in staat zijn. Maar als u dus hulp nodig heeft, laat het ons gerust weten! Voor contactgegevens klik op deze link: Kerkenraad.

Tenslotte, willen wij als kerkenraad opmerken dat wij in alles afhankelijk zijn van de hulp en zegen van de Heere. Dit beseffen wij te meer nu een coronacrisis ons leven, ons land en onze kerk heeft getroffen. Laten wij als individuen en als gemeenschap bidden tot God en Hem vragen om Zijn liefdevolle hulp en Zijn grote genade voor ons hart, gezin, dorp, onze maatschappij en de wijde wereld. Wetend dat Hij ons mensen Zijn genade en vrede wilt schenken. 


Open kerkIedere woensdagmorgen van 10:00-12:00 uur is de kerk open. 

Tijdens de open-kerk momenten worden de gasten een gratis kopje koffie/thee + wat lekkers aangeboden door de aanwezige vrijwilligers. 

Voel je van harte welkom!

 

 

ALPHA cursus

Vanaf dinsdag 6 oktober biedt de Hervormde Kerk Sebaldeburen een (gratis) ALPHA cursus aan. Het doel van de ALPHA cursus is een vrijblijvende kennismaking met het christelijk geloofTijdens de cursus zal de basis van het christelijk geloof worden uitgelegd, met daarbij alle ruimte voor gezelligheid en gesprek. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen. 

 

De cursus wordt 10 dinsdag-avonden achter elkaar gegeven in het Irenegebouw (kerkweg 2a) + een weekend op nader te bepalen locatie. Iedere cursusavond begint om 18:15 uur, wordt rond 21:00 uur afgesloten en bestaat uit drie delen: een maaltijd, een inleiding over een onderwerp en gesprek met elkaar. Belangrijk aan deze cursus is dat ieders mening en opvatting wordt gerespecteerd in een sfeer van openheid en vertrouwen. Van harte welkom! 

Hieronder kunt u zich aanmelden. 

De cursus vindt plaats met in achtneming van coronamaatregelen.


 

Dopen

Op deo volente zondag 11 oktober 2020 wordt in de ochtenddienst om 09.30 uur O.J.G. van den Berge gedoopt in het kerkgebouw van de Hervormde Kerk Sebaldeburen. In deze dienst zal dhr. J.C.A. van den Berge uit Sebaldeburen voorgaan. 

In het kerkgebouw kunnen helaas, gezien de omstandigheden, 30-40 mensen plaatsnemen (met inachtneming van 1,5 meter afstand tussen pastorale eenheden). Wanneer er meer mensen bij de kerkdienst aanwezig zijn dan het kerkgebouw toelaat, dan willen wij mensen vragen om in het dorpshuis via een ''live-verbinding'' mee te kijken. In dorpshuis 't Spectrum zal op een beamerscherm de dienst live te volgen zijn. 

Na de dienst is er, voor degenen die van ver komen, gelegenheid om in t Spectrum een broodje te nuttigen.