Hervormde Gemeente Sebaldeburen
Provincialeweg 44

Van harte welkom op de website van de Hervormde Gemeente Sebaldeburen!

Fijn dat u deze site bezoekt. Hopelijk maakt de website u nieuwsgierig naar meer..

De beste kennismaking is natuurlijk de ontmoeting.
Op zondag, tijdens of na de kerkdienst, of doordeweeks.

Een afspraak maken? Bel of mail gerust! Zie voor de contactgegevens de pagina ''Contact''.


Coronavirus

De kerkenraad heeft besloten dat er vanaf zondag 7 juni 2020 weer (fysieke) kerkdiensten plaats zullen vinden in het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente Sebaldeburen. Tijdens deze kerkdiensten zullen de richtlijnen van de overheid / RIVM in acht genomen worden. Dit betekent o.a. dat er maximaal 30 mensen in het kerkgebouw aanwezig mogen zijn met waarborging van 1,5 meter afstand tussen pastorale eenheden. Een uitwerking van de richtlijnen die gehanteerd zullen worden tijdens de kerkdiensten vindt u in de volgende twee documenten:  Verkort document corona maatregelen kerkdienst en Uitgebreid document corona maatregelen kerkdienst .

Inmiddels is er kerktelevisie in de Hervormde Kerk Sebaldeburen. Dit betekent dat u de kerkdiensten live kunt volgen met beeld. Op de pagina ''Online'' onder het kopje ''Kerkdiensten'' zullen de live diensten zichtbaar zijn.

Daarnaast wil de kerkenraad benadrukken dat we, in navolging van Jezus Christus, iedereen een helpende hand willen bieden. Ongeacht lidmaatschap, achtergrond, e.d.. Uiteraard geldt: voor zover wij er toe in staat zijn. Maar als u dus hulp nodig heeft, laat het ons gerust weten! Voor contactgegevens klik op deze link: Kerkenraad.

Tenslotte, willen wij als kerkenraad opmerken dat wij in alles afhankelijk zijn van de hulp en zegen van de Heere. Dit beseffen wij te meer nu een coronacrisis ons leven, ons land en onze kerk heeft getroffen. Laten wij als individuen en als gemeenschap het aangezicht van de Heere zoeken in gebed en Hem vragen om Zijn liefdevolle hulp en Zijn grote genade voor ons hart, gezin, dorp, onze maatschappij en de wijde wereld. Wetend dat Hij ons mensen Zijn genade en vrede wilt schenken: ''Genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Here Jezus Christus.''


Vakantie Bijbel Week in Sebaldeburen!  

In de eerste week van de zomervakantie wordt er een Vakantie Bijbel Week gehouden in gebouw ‘Irene’ aan de Kerkweg 2a in Sebaldeburen, naast de Hervormde kerk. Het thema is: ‘Aan tafel’. 

Alle kinderen van de  basisschool zijn van harte welkom op 6,7,9 en 10 juli van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname is gratis, opgave niet nodig. Er wordt geknutseld, gezongen, spelletjes gedaan en een Bijbelverhaal verteld. Op vrijdag zal er een pannenkoekenmaaltijd georganiseerd worden.

De Vakantie Bijbel Week is met inachtneming én onder voorbehoud van nieuwe corona maatregelen. Er gelden onder andere de volgende regels: kinderen blijven thuis wanneer er iemand in het gezin ziek/verkoude n is, kinderen houden 1,5 meter afstand van de clubleiding, de handen worden gewassen bij aankomst en vertrek, .... Veiligheid en gezelligheid gaan hand in hand!


2020-02-05

De Bijbel als Twitterhulp

Afgelopen week twitterde dhr. T. Baudet, politicus voor Forum voor Democratie, over het onrecht dat zijn dierbaren in de trein was aangedaan. Hij schreef op het sociale medium: ‘’Vanavond zijn twee dierbare vriendinnen ernstig lastig gevallen door 4 Marokkanen in de trein.'’ Achteraf bleek deze tweet niet te kloppen. De vriendinnen van Baudet waren gecontroleerd in de trein door conducteurs in burger van Marrokaanse komaf. Al snel erkende dhr. Baudet dat hij ‘te snel en te stevig’ met een tweet kwam dat Marokkanen vriendinnen van hem hadden lastiggevallen in een trein. Een collega van Baudet probeerde de situatie glad te strijken door te zeggen dat Baudet erg veel gaf om zijn dierbaren en daarom veel had vertrouwd op hun berichtgeving. Dhr. Baudet was dus eigenlijk een onschuldige en liefhebbende vriend?

Wat Baudet deed was te snel en verkeerd spreken. Een gevaarlijke combinatie. Te snel: Hij had nog weinig/geen zicht op de situatie. Verkeerd: Hij zette in één zin een hele bevolkingsgroep weg. Wij herkennen dat wel. Te snel en verkeerd spreken. Als we ergens boos over zijn kunnen wij te snel en verkeerd spreken. Vaak spreken we dan woorden met veel impact. Te veel impact. Zonder onszelf en onze gedachten kritisch te bekijken. Zonder de nuance van de dialoog. Wij mensen maken veel fouten in ons spreken. Spreken is namelijk niet makkelijk. Spreken doe je al snel te snel en verkeerd. Goed taalgebruik wordt ook moeilijker, want wie leert ons nog hoe wij moeten spreken? Wat zijn goede richtlijnen om te spreken? Wie leert ons wat ‘’net taalgebruik'’ is? Moeten we het voorbeeld nemen aan politici? Politici die slecht gedrag goed praten en feiten ‘’nep nieuws'’ noemen? Ik snap wel dat goed taalgebruik achteruit gaat. En ik snap ook wel dat politici niet meer weten wat voorbeeldgedrag is.

De Bijbel is een praktisch en leerzaam boek voor ons mensen. Ook voor politici. Misschien juist voor politici! Mensen met een voorbeeldfunctie… Wanneer zij de Bijbel zouden lezen, zou het hen misschien helpen in hun omgang met collega’s en de Nederlandse bevolking. En misschien zouden ze dan het goede voorbeeld geven. Het zou niet alleen hen helpen, maar ook ons.

De Bijbel is bij uitstek de bron is voor goed taalgebruik. De Bijbel kan dhr. Baudet enorm helpen bij Twitteren. De Bijbel kan ons ook helpen in het spreken op een verjaardag of in een vriendengroep. De Bijbel is praktisch en actueel. Neem alleen al de teksten: ‘’Wie zijn mond op slot houdt, waakt over zichzelf, wie zijn lippen hun gang laat gaan, stort zichzelf in het verderf.'’ En: ‘’Laat geen vuile taal over uw lippen komen, maar alleen goede en waar nodig opbouwende woorden, die goeddoen aan wie ze hoort.'’

De Bijbel leert ons ook over Iemand die het écht het goede voorbeeld gaf in het spreken (en zwijgen). Iemand die altijd op een goede manier sprak. Iemand die op de goede momenten kon zwijgen. De Bijbel leert ons over iemand die niet vloekte en beschuldigde toen hij onterecht beschuldigd werd. De Bijbel leert ons over iemand die stilzwijgend de straf droeg voor al de keren dat wij onterecht of verkeerd spraken. Die mens was Jezus Christus. Hij ging het lijden zwijgend tegemoet. 

De Bijbel leert ons hoe wij goed kunnen spreken. De Bijbel vertelt ons wat goed taalgebruik is. Zij leert ons ook hoe wij vergeving kunnen ontvangen voor als ons verkeerde spreken. Door te geloven in Jezus Christus. Door te geloven in Hem die goed heeft gesproken over God en anderen leren wij te zwijgen op de goede momenten en goede woorden te spreken als het nodig is. Niet woorden die leiden tot afbreuk, maar woorden die de ander opbouwen. Woorden die de ander hoger brengen. Bij God.

Admin - 14:40 | Een opmerking toevoegen